Skip to content Skip to footer
Over mij

Ik ben Fleur, 30 jaar jong en samen met mijn vriend Rick woon ik op een prachtige boerderij midden in het Zuid-Limburgse heuvelland. Daar geniet ik van het buitenleven en wandel ik elke dag heerlijk buiten in de natuur met onze viervoetige huisgenoot Moos. Ik hou van lekker en gezond eten en van uitgebreid koken. Dat heb ik niet van een vreemde, want mijn opa was kok. Maar ik heb ook best een actief en druk bestaan, dus soms moet koken ook slim, praktisch en vooral heel haalbaar worden georganiseerd.

Toen Rick en ik in 2019 klaar waren voor gezinsuitbreiding, stopte ik na jaren met de anti-conceptiepil. Maar mijn cyclus kwam niet op gang. Ik verdiepte me in wat ik zélf kon doen om mijn cyclus te herstellen. Ik ging naar een orthomoleculair therapeut, een acupuncturist en maakte er een studie van om alles uit te zoeken over de vrouwelijke cyclus, hormonen en de impact van leefstijl hierop. En dus paste ik mijn toch al vrij gezonde voedingspatroon verder aan, ging mediteren en stopte met overmatig sporten. Maar helaas was mijn cyclus na een jaar nog niet op gang en besloten Rick en ik dat we toch een afspraak zouden plannen bij de huisarts. We werden doorverwezen naar het ziekenhuis en daar werd PCOS (wat ik zelf inmiddels al wel vermoedde) bij mij vastgesteld. Omdat we op een punt waren gekomen waar Rick en ik echt klaar waren voor een volgende stap, belandden we in een medisch fertiliteitstraject. De lichtste vorm van medicatie sloeg bij mij direct aan. Ik ben er van overtuigd dat dit het laatste zetje was dat mijn lijf nodig had.

Omdat ik in een holistische aanpak geloof, zette ik mijn leefstijl verder voort. Naast het medische traject bleef ik onderzoeken wat IK kon bijdragen aan mijn vruchtbaarheid. Als ik me eenmaal ergens in verdiep en enthousiast word, dan wil ik ook alles weten. Dat heb ik altijd al gehad. En dus meldde ik me aan bij een opleiding tot orthomoleculair voedingscoach, realiseerde me toen dat ik ook graag EMB bloedtesten wilde kunnen afnemen en besloot tenslotte ook een vervolgopleiding tot hormoontherapeut te starten.

"Dream it, wish it, DO it!"

2021 was voor mij het jaar van verandering. Misschien dat onze kinderwens-reis mij wat lessen heeft willen leren. Alles viel op zijn plek. Tijdens de opleiding tot orthomoleculair voedingscoach werd een nieuwe droom geboren: deze kennis wilde ik zo graag met anderen delen! En dus startte ik FLORA, schreef me in bij de Kamer van Koophandel en startte een pagina op Instagram. Ik begon wat mensen in mijn omgeving te helpen. Toen er twee grote opdrachten op mijn pad kwamen, besloot ik dat het tijd was om het roer helemaal om te gooien. Ik zegde mijn baan bij de GGD op en besloot als zzp’er verder te gaan. Zo kon ik FLORA tweeledig inzetten: als gezondheidswetenschapper en beleidsadviseur aan de ene kant, als orthomoleculair voedingscoach aan de andere kant.
Midden in dit proces, kwam ook nog ons droomhuis voorbij. We deden een bod, en op 5 mei -bevrijdingsdag- kregen we te horen dat we onze droom mochten naleven. In zomer 2021 verhuisden we naar, wat ons betreft, het mooiste stukje Nederland, had ik een goedlopend eigen bedrijf en heb ik ruimte om mijn tijd zelf in te delen en mijn passie voor voeding en de impact op ons lijf en hormonale stelsel verder te ontwikkelen.

Dit is mijn verhaal. Mijn eigen zoektocht was intensief en ik zie het als mijn uitdaging om die zoektocht voor jou behapbaar te maken en jou daarbij te helpen!

Wil jij sparren over jouw verhaal? Neem contact op met mij om te kijken of ik jou ook kan helpen!

Opleiding

Altijd al was ik, samen met mijn vader, de sportieve ‘helft’ van het gezin (dat zullen mijn moeder en zusje trouwens ook zo zien, dus ik beledig daar niemand mee). Niemand verbaasde het dan ook dat ik koos voor een sportopleiding. Ik ontdekte op die opleiding dat ik sportstimulering bij jonge kinderen super belangrijk vond. Iedereen zou een eerlijke kans moeten krijgen om te kunnen bewegen en het plezier daarin te mogen ervaren. Toch ondervond ik ook dat gezondheid meer is dan alleen sport en bewegen en wilde graag meer wetenschappelijk onderlegd zijn in mijn vak. Na een jaar hard werken studeerde ik daarom af met een master in Gezondheidswetenschappen (Health Education & Promotion). Ik werkte jaren bij de GGD en adviseerde scholen, gemeentes en andere organisaties over hun gezondheidsbeleid. Inmiddels zet ik me vanuit FLORA nog steeds in voor een hele mooie, integrale aanpak voor kinderen met overgewicht, waarin preventie en zorg samen komen.

Dat combineer ik binnen FLORA met individuele voedingsbegeleiding vanuit mijn opleiding tot orthomoleculair voedingscoach. Een prachtige aanvulling, omdat ik mijn kennis en ervaring op het gebied van voeding graag deel met anderen. Omdat ik, vanuit mijn persoonlijke verhaal, een extra interesse heb in de relatie tussen hormonen, voeding en leefstijl, startte ik in november 2021 met de opleiding tot hormoontherapeut bij Hormoon Community Nederland. Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen, webinars en lees ik waslijsten boeken en artikelen om mijn kennis te blijven ontwikkelen.