Skip to content Skip to footer
Je hormonen je beste vrienden?!

Ervaar jij klachten rondom je cyclus?
Heb jij een kinderwens?
En wil je weten hoe jij zélf actie kan ondernemen?

Hormoon- & Voedingscoaching

Ik help jonge vrouwen met klachten rondom de menstruatie en een kinderwens door het achterhalen van de échte oorzaak van hun klachten, zodat zij zich (nog) gezonder gaan voelen! En… zodat zij het gevoel hebben zelf grip te hebben op hun gezondheid en op hun kinderwens.

Ik ben Fleur

Woon in het prachtige Zuid-Limburg en struin het liefst elke dag met mijn ‘honden-kind’ door de heuvels hier. Door het fertiliteitstraject dat wij doorliepen, verdiepte ik mij in alles wat ik zelf kon doen op het gebied van voeding en leefstijl en startte de opleidingen orthomoleculaire voedingscoaching en hormoontherapie. En ik paste dus mijn eigen voedings- en leefstijlpatroon aan. En… ik geniet elke dag nog van een stukje chocola. En ja, ik moet mijn best doen om niet die hele reep weg te tikken. Meestal lukt dat. Soms ook niet.

Heb jij last van?
  • Een onregelmatige of uitblijvende cyclus?
  • Veel (pijn)klachten tijdens of in de aanloop van je menstruatie?
Herken jij dit?
  • Door de bomen het bos niet meer zien, omdat overal wat anders wordt verteld
  • Klaar zijn met alle korte-termijn oplossingen die de echte oorzaak niet oplossen
  • Je lijf ECHT willen snappen
  • Zelf controle willen hebben en te doen wat binnen jouw macht ligt
  • Maar ook het gedeelte dat buiten jouw macht ligt te accepteren

Maar daarbij ook doen wat nodig is, en als daar soms reguliere geneeskunde of medische hulp voor nodig is… dan is dat zo

Maar wat nou als…

Je weer het gevoel hebt grip te hebben op jouw cyclus en gezondheid. Doordat je zelf weet wat jíj́ kan doen hieraan, maar ook accepteert wat buiten jouw macht ligt. En dat… hoef je niet zelf te doen: er is altijd iemand om mee te sparren.

1.
Hulp

Ik dacht lang dat ik alleen alles uit kon zoeken, maar de behoefte aan hulp, aan iemand die mij ECHT begreep was groot.

2.
Op zoek naar de oorzaak

Een klacht ontstaat niet zomaar. Alleen als we de oorzaak goed kennen, kunnen we goed aan de slag.

3.
Stapje voor stapje

Aanpassing vraag om verandering. En veranderingen moeten haalbaar zijn en passen bij jouw tempo.

Grip op jouw cyclus en gezondheid!

Laten we heel eerlijk zijn: soms nemen je klachten af of verdwijnen ze, en soms heeft dat langer de tijd nodig. Maar wat we wel kunnen doen is ervoor zorgen dat we er alles aan gaan doen om de oorzaak van je klacht te achterhalen en te zorgen dat jij praktische tools hebt om die te tackelen. Daardoor zul jij je weer ‘in control’ voelen: omdat je weet wat er binnen jouw macht ligt om hier iets aan te doen!

Het minitraject

Samen gaan we één maand aan de slag om eerste stappen te zetten om aanpassingen te maken in je leefstijl die goed zijn voor jouw hormoonbalans! In deze maand achterhalen we de oorzaak van je klachten (als die er zijn) en bepalen we jouw doel. Samen maken we een plan om dit aan te gaan pakken. Zo krijg je allerlei praktische tools en tips die passen bij jouw doelstelling.

Voorbeelden zijn: hoe bouw ik meer rustmomenten in, welke manieren van bewegen zijn goed voor mij, welke voedingsstoffen heb ik misschien wat extra nodig, welke voeding werkt niet zo goed voor mij en eventueel zetten we supplementen aanvullend in.

Eenmalig bied ik dit minitraject gratis aan. Ik ben nu startend met mijn eigen praktijk en wil graag klantervaring opdoen. Het is win-win dus!

EMB - test (optioneel)

Met een energetisch morforlogisch bloedtest (EMB) kun je meer inzicht krijgen in de gezondheid van jouw lichaam. Het is een mooie, aanvullende tool in het achterhalen van de onderliggende oorzaak.

Met een pijnloze, korte vingerprik, worden wat bloeddruppels opgevangen die door het laboratorium op twee manieren worden onderzocht: morforlogisch (dat wil zeggen: onder de microscoop) en energetisch (op energie-niveau). Door deze combinatie krijg je een mooi compleet beeld.

Met die resultaten zien we wat er in jouw lichaam heel erg goed gaat, maar ook welke processen er niet helemaal goed gaan, of er sprake is van bacteriële of virale infecties, of je bepaalde vitaminen- of mineralentekorten hebt, of er sprake is van bepaalde voedseltoleranties, en hoe jouw hormoonbalans eruit ziet.

Daarom helpt deze test om de echte oorzaak van je klachten te achterhalen en zo een nog concreter plan te maken.

De EMB test kan optioneel worden toegevoegd aan het gratis minitraject tegen betaling. We overleggen samen of dit voor jou een goed optie is.

Zo werken wij samen

Onze samenwerking werkt alleen als we er allebei écht voor willen gaan. Daarom vind ik het fijn om kennis te maken, zodat we dat beiden eerlijk kunnen aangeven of we het zien zitten om met elkaar samen te werken!

Als we samen aan de slag gaan, kijken we samen naar wat een fijn startmoment is voor ons beiden. We gaan een maand lang aan de slag en het aantal consulten kan verschillen per persoon.

Als richting kun je aanhouden ongeveer een maand lang 1 keer per week een consult (online of bij mij thuis in Noorbeek) van ongeveer 45 minuten. Daarnaast krijg je mijn mobiele nummer en mag je mij altijd via Whatsapp vragen stellen en sparren met mij!

Mini Traject

Samen op zoek naar de oorzaak van jouw klachten! Een luisterend oor en sparringpartner in jouw zoektocht: zodat je er niet alleen voor staat. We zorgen ervoor dat jij tools in handen hebt om te doen wat binnen jouw macht ligt om je klachten te doen afnemen.

Kosten: 
0 euro  + jouw volledige inzet en toewijding en feedback op dit traject

Blijf niet zelf strugglen…

Toen bij mij PCOS gediagnosticeerd werd, dacht ik heel lang zelf de kennis te kunnen vergaren om mijzelf te kunnen helpen. Ik startte er dus zelfs opleidingen voor. En toch, bleef die onzekerheid en behoefte om over mijn eigen situatie te kunnen sparren. Hoe meer je leest, hoe meer informatie je vindt… Je ziet dan door de bomen het bos niet meer. En daar word je eerder onzekerder van, dan dat het je helpt. Dus gun jezelf die sparringpartner die zo fijn is, die neutraal naar jouw situatie kan kijken en die liefdevol kan meedenken en jou kan steunen in je zoektocht.